Що передбачає програма

Антикризовий пакет складається з п'яти основних блоків: захисту робочих місць, підтримки системи охорони здоров'я, безпеки фінансової системи, підтримки підприємництва, а також розвитку інвестицій в публічному секторі.

Відомо, що 20 березня у Польщі ввели режим епідемії через поширення коронавірусу. Штраф за порушення карантину збільшено з 1100 євро до 6600 євро.

Читайте також: Зеленський обіцяє зарплати, як у Польщі, через 4 роки

Що це дає українцям

Серед прийнятих норм є зміни, які стосуються і українців. На час епідемії та 30 днів після неї у Польщі вирішили продовжити дозвільні документи на перебування і роботу іноземців.

За даними Bloomberg, будівельна галузь Польщі зіткнулася з безпрецедентною проблемою через побоювання втратити українських робітників. Через закриття кордонів українці масово стали повертаються додому.

Читайте також: Жодних робочих віз. У Польщі запрацював новий закон для українських заробітчан

Раніше повідомлялося

  • 30 березня Верховна Рада України на позачерговому засіданні прийняла законопроект №3275, який передбачає підтримку бізнесу, медицини та місцевих громад під час карантину.
  • 26 березня Європарламент затвердив план підтримки країн ЄС майже на 38 млрд євро. Цього ж дня країни G20 домовилися виділити для підтримки світової економіки $5 трлн.