Карантин та економіка

«Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки, і немає можливості три місяці просто сидіти вдома. Люди повинні заробляти гроші. Економіку треба запускати. Україна не така багата країна, яка може дозволити собі півроку не працювати і дивитися телевізор на дивані», - зазначив він.

Прем'єр в черговий раз підкреслив, що підтримка громадян, які залишилися без засобів заробітку – це одне з перших завдань влади. У той же час, після Великодніх свят, враховуючи динаміку поширення захворювання, буде стояти питання про подальші економічні кроки Кабміну.

Карантин

  • 25 березня Кабінет міністрів ввів режим надзвичайної ситуації по всій території України і продовжив карантин до 24 квітня.
  • Уряд запровадив в Україні карантин у зв'язку з розповсюдженням коронавірусу COVID-19 спочатку на три тижні — з 12 березня по 3 квітня.

  • З 15 березня держава на два тижні закрила кордони для іноземних громадян, а з 17 березня — повністю закрито авіасполучення.

  • 17 березня по всій Україні закрили заклади харчування, торгові центри, перукарні, розважальні заклади. Продовжують роботу: продуктові і господарські магазини, аптеки, АЗС, банки і банкомати, страхові компанії.

  • З 23 березня у Києві заборонили рух громадського транспорту, зокрема метро. Перевозять тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів і аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

Ситуація з пандемією в Україні

Станом на 10:00 31 березня в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних 8 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 69 нових випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.