Основні схеми, які використовують кібер-шахраї, наступні:

  1. Вам телефонують або ви отримуєте sms-повідомлення з інформацією про те, що у зв'язку з обмежувальними заходами під час карантину проводиться додаткова перевірка та ідентифікація власників платіжних карт. Під час розмови кібер шахраї намагаються дізнатися номер платіжної картки, захисний тризначний код CVV2 або CVC2) та паролі з sms-повідомлень від банку. Отримані дані будуть використані ними для проведення шахрайських операцій Нагадаємо, що банківські працівники не питають конфіденційну інформацію, в тому числі при спілкуванні по телефону.
    Ніколи і нікому не повідомляйте дані вашої платіжної картки та дані для проведення транзакцій по вашій платіжній картці код СVV2 / СVС2, кодове слово-пароль, паролі з sms-повідомлень від банку, пароль до Ukrsib online. Якщо вам зателефонували, прислали лист, смс-повідомлення та просять надати вищевказані дані, не надавайте їх, ви маєте справу з шахраями!
  2. Вам телефонують або ви отримуєте sms-повідомлення, в зв'язку з введенням карантину на території України, та з метою «заморожування» нарахування відсотків за користування кредитними коштами вам необхідно зв'язатися з так званим оператором за певним номером телефону і пройти додаткову перевірку. Нагадаємо, у банку є офіційна інформаційна лінія для зв'язку по телефону, тому краще для перевірки звертатися на вже відомий вам короткий номер.
    Співробітники банку можуть підтвердити ваші дані у відділенні або при вашому зверненні в контакт-центр Ukrsibbank, але вони НІКОЛИ не будуть у вас запитувати код СVV2 / СVС2 та паролі з sms — повідомлень.
  3. Вам телефонують або ви отримуєте sms-повідомлення, в зв'язку з введенням карантину на території України, проводяться додаткові заходи для підтримки і забезпечення населення у вигляді додаткових виплат. Для отримання виплат нібито необхідно назвати номер платіжної картки, захисний трьох значень код CVV2 або CVC2) та паролі з sms-повідомлень від банку.

Lля здійснення переказу коштів на картку в мережі Інтернет потрібні тільки її номер (16 цифр) та ваші ПІБ. Інші дані називати не МОЖНА!

Шахрайські схеми можуть бути різними, тому не втрачайте пильності і дотримуйтеся простих способів захисту ваших даних:

  • не відкривайте повідомлення, отримані з невідомих джерел
  • не завантажуйте невідомі документи на робочі станції і ноутбуки
  • не переходити за підозрілими посиланнями
  • не відповідайте на незвичайні телефонні дзвінки або смс-повідомлення
  • не розголошуйте будь-які конфіденційні дані: кодове слово пароль, пароль UKRSIB online, паролі з смс-повідомлень від банку, код CVV2 або CVC2

Якщо у вас виникли які-небудь сумніви або питання при проведенні операцій по вашій карті, зателефонуйте StarContact Ukrsibbank. Номери телефонів Ukrsibbank також вказані на зворотній стороні вашої платіжної карти.

Дізнавайтесь більше про загальні правила безпеки користування платіжною карткою посилання.