Про що просять

«Органи місцевого самоврядування забезпечують сьогодні виплату підвищених зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання для лікарень, на що виділяють сотні мільйонів гривень. Разом з цим, замість підтримки громад, як це відбувається в усьому світі, зміни в Податковий і Бюджетний кодекси позбавляють громади ресурсів», — йдеться у зверненні до центральної влади.

Читайте також: Рада розгляне законопроект про підтримку постраждалих галузей бізнесу

Мери вказують, що законопроект №3275 вилучає з доходів місцевих бюджетів плату за землю і майно.

Міська влада вважає, що це створює несправедливі умови для бізнесу, позбавляє громадян коштів від оренди паїв і забезпечує великому бізнесу надприбутки за рахунок податків до бюджетів усіх рівнів. А міста — позбавляє грошей на зарплати медикам, працівникам ЖКГ та іншим працівникам, які одержують зарплату з місцевих бюджетів.

Читайте також: Антикризовий закон ухвалили. Що це дає

«Вимагаємо до голосування в парламенті законопроекту 3275 провести засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та врахувати пропозиції Асоціації міст України», — вимагають в асоціації.

Нагадаємо

  • Сьогодні, 30 березня, Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроект №3275, який передбачає підтримку бізнесу, медицини та місцевих громад під час карантину.
  • Верховна Рада не прийняла за основу законопроект №3279 про внесення змін у закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який подав Кабмін.