Скільки викупили валюти

«Ми запропонували банкам $180 млн готівкою. Фактично всю суму вони повністю викупили. Цього разу в цій операції взяли участь 12 з 14 системно важливих банків, в яких зберігається майже весь обсяг валютних вкладень населення. Найближчим часом вони зможуть поповнити свої каси валютною готівкою і задовольнити відкладений попит клієнтів», — зазначив регулятор.

Читайте також: Банки отримали готівковий долар. НБУ провів перший аукціон з обміну $130 мільйонів

Готівка летить

«На цьому тижні плануємо ще одну операцію з обміну готівкового долару, дефіцит якого виник через перебої з авіасполученням внаслідок коронавірусу. Тож незабаром проблема має бути вирішена. Водночас, як і раніше, радимо громадянам купувати та продавати валюту не в обмінниках, а в онлайн-додатках банків. Це сучасно і безпечно», — повідомили в НБУ.

Читайте також: НБУ порадив українцям не приймати імпульсивних рішень. Депозит в гривні все одно вигідніше, ніж долар під матрацом

Раніше поповнили каси євро

  • 19 березня Нацбанк провів перший аукціон з обміну готівкової валюти на безготівкову з оголошеним граничним обсягом у 100 млн євро. Банки викупили 36 мільйонів євро.

  • 20 березня лише два банки подали заявки на 6,2 млн євро при оголошеному обсязі у 200 млн євро.

Як Нацбанк підтримує гривню

  • Національний банк в період з 10 по 23 березня включно продав на міжбанківському валютному ринку $ 2 069,6 млн євро для утримання курсу гривні.

Читайте також: Коронавірус і надзвичайна ситуація в Україні: що з курсом