Скільки раніше виділили Фонду

У січні поточного року Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2020 рік з доходами в 448,6 млрд гривень і дотацією з державного бюджету на 172,6 млрд гривень.

Цим документом пропонується збільшити видатки на Пенсійний фонд з 172,6 млрд гривень до 192,2 млрд гривень.

Читайте також: Пенсійний фонд показав свої доходи (інфографіка)

Пенсіонерам пообіцяли індексацію і «тисячу»

З 1 травня в Україні проведуть індексацію пенсій, а з 1 квітня пенсіонерам, які отримують до 5 тис. гривень, додадуть по тисячі гривень. Про це у своєму зверненні до українців 22 березня заявив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Індексація пенсій. На пенсіонерах заощадили 30 мільярдів

Де планували взяти гроші

Як повідомляла заступниця голови офісу Президента Юлія Ковалів, індексацію пенсій проведуть за рахунок запозичень і скорочення витрат держбюджету.

«Є кілька джерел (коштів для індексації пенсій — ред.). В першу чергу, ми будемо скорочувати частину неефективних витрат бюджету і перерозподіляти там, де можна буде. Це буде і джерело держкомпаній, це і прибуток максимально усіх держбанків, це і скорочення великих зарплат, скорочення кількості всього того бюджету, який можна скоротити», — сказала Ковалів.

Читайте також: У Зеленського розповіли, де візьмуть гроші на індексацію пенсій

Своєю чергою, Пенсійний фонд заявляє, що для разової виплати по 1000 гривень пенсіонерам, які отримують пенсію менше 5 тис. гривень, необхідно внести зміни до держбюджету і бюджету Фонду.

Раніше повідомлялося

  • Верховна Рада заборонила на період карантину й обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусу, і протягом 30 днів з дня його скасування нараховувати та стягувати неустойку (штрафи, пеню) за несвоєчасну сплату нарахувань за житлово-комунальні послуги.