Подібно до Китаю, де ізоляція тривала близько шести тижнів, в США слід поставити пріоритетне завдання: утримати людей вдома, щоб «згладити криву» епідемії коронавірусу, вважає Гейтс.

«Якщо ви добре справляєтеся з ізоляцією (на національному рівні), протягом приблизно 20 днів помітите, що кількість (нових випадків) дійсно змінюється, тобто скорочується, а це ознака того, що ви на вірному шляху», — говорить він.
Гейтс також підкреслює: «Це буде непросто. Нам потрібно чітке повідомлення про це».

Будучи співзасновником фонду Білла і Мелінди Гейтс, мільярдер володіє значним досвідом боротьби з інфекційними захворюваннями, включаючи малярію, ВІЛ та поліомієліт.

Коментар Гейтса пролунав після того, як президент Дональд Трамп оголосив про те, щоб відкрити бізнес в Америці до Великодня, тобто, до 12 квітня. Гейтс підкреслив, що важливо віддавати перевагу не грошам, а здоров'ю людини.

«Справді трагічно, що економічний ефект від цього дуже драматичний. Нічого подібного ніколи не траплялося з економікою в нашому житты, — сказав Гейтс. Але гроші, ви знаєте, оборотна річ. І заробляння грошей — це оборотна річ, на відміну від повернення людей до життя. І тому ми краще будемо відчувати страждання в економічному вимірі — величезні страждання, але зведемо до мінімуму хвороби і смерть».