Національний банк просить населення активніше використовувати безготівкові та онлайн-платежі, і багато хто охоче взяли цю пораду на озброєння. Допоміг той факт, що в Україні останнім часом активно розвивалися і набули широкого поширення технології безконтактних платежів, NFC-платежі, інтернет і мобільний банкінг.

Мобільний банк: не виходь на вулицю, виходь на зв’язок!

Саме мобільні банки допомагають вирішувати фінансові питання на відстані. Причому сучасні «банки у смартфоні» відрізняються підкресленою простотою використання.

Сьогодні якісний мобільний банк вирішить всі важливі повсякденні фінансові питання:

1) Оплата комунальних послуг. Майже всі мобільні додатки банків дають таку можливість. Але є і відмінності. Наприклад, при оплаті комунальних рахунків у Alfa-Mobile Ukraine комісія не стягується. А самі платежі виконувати інтуїтивно просто.

2) Переказ грошей з картки на картку. З мобільним банком ви знаєте, що можете фінансово допомогти рідним, де б ви і вони не знаходилися, нехай навіть в сусідніх будинках. Переказ займе не більше двох хвилин.

Сьогодні, з урахуванням закритих кордонів, не менше актуальними є і міжнародні перекази. І при карантині до них ще більш жорсткі вимоги щодо зручності і безпеки. Одиниці серед банків дають можливість відправити гроші з України або в Україну, використовуючи один онлайн-сервіс або додаток, без походу до відділення.

Такий універсальний онлайн-сервіс міжнародних переказів з картки на картку — Альфа-Переказ. Сервіс доступний на сайті Альфа-Банку. З його допомогою можна переслати гроші на карти банків 97 країн і в той же час отримати гроші в Україну з 51 країни.

3) Поповнення мобільного телефону. Ми розуміємо, як важливо залишатися на зв'язку зі своїми рідними та друзями. Послуга поповнення мобільного в Alfa-Mobile Ukraine абсолютно безкоштовна.

4) Відстеження курсів і покупка валюти онлайн. Традиційно в умовах нестабільності і кризи люди прагнуть мати запас валюти. Стежити за котируваннями набагато зручніше за допомогою мобільного банку, ніж обходячи численні сайти. Не кажучи вже про те, щоб особисто ходити різними обмінними пунктами. Слідкуйте за курсом валюти і купуйте валюту онлайн. Це заощадить час і збереже здоров'я. При цьому не варто забувати, що курс в онлайн завжди вигідніше, як у випадку з Alfa-Mobile Ukraine.

5) Безконтактні платежі. Ця функція стала популярною в Україні і отримала широке застосування ще задовго до спалаху коронавірусу. За рівнем проникнення безконтактних платежів Україна випереджає багато країн світу. Платежі безконтактними картами, телефонами, гаджетами — все це дозволяє уникнути контакту з готівкою і позбавляє вас від необхідності давати свою карту в руки касирові. При цьому представники Альфа-Банку рекомендують навіть в цьому випадку регулярно обробляти поверхні карт і мобільних пристроїв дезінфікуючими серветками. Все це знизить ризики для здоров'я і посилить карантинні заходи.

6) Кредит онлайн. Далеко не зайва функція в мобільному банку. Якщо вам терміново знадобиться взяти кредит, Alfa-Mobile дозволяє оформити його онлайн, швидко отримати відповідь від банку і зарахування коштів на карту. Більш того, в разі потреби банк забезпечить доставку необхідної суми готівкою. Про документи також можна не турбуватися. Їх вам на підпис привезе мобільний банкір прямо додому.

Сучасний глобальний світ вразливий перед спалахами епідемій. Проте, сучасні технології дозволяють вирішувати практично всі фінансові питання на дому. Тож беріть мобільний банк на озброєння і бережіть здоров'я.