Скільки банків викупили валюту

Сьогодні Нацбанк провів операцію з обміну отриманої готівки на безготівкову валюту банків.

«Участь у цій операції взяли 11 з 14 банків, які мають статус системно важливих. Запропонований нами обсяг готівкової валюти становив $130 млн і був повністю викуплений банками», - повідомив Чурій.

НБУ очікує на ще одну партію долара

За словами Чурія, наразі Нацбанк очікує на другу партію готівкового долара і вже запланував другий аукціон з продажу банкам долара на понеділок, 30 березня.

«Ми продовжимо проводити операції з обміну готівки на безготівкову валюту, щоб банки могли безперебійно задовольняти попит своїх клієнтів на зняття готівки в доларах чи євро», - зазначив Чурій.

Разом з тим Нацбанк рекомендував громадянам обмежувати операції з готівкою і за потреби проводити усі операції онлайн та за допомогою платіжних карток. 

Читайте також: НБУ порадив українцям не приймати імпульсивних рішень. Депозит в гривні все одно вигідніше, ніж долар під матрацом

Раніше поповнили каси євро

  • 19 березня Нацбанк провів перший аукціон з обміну готівкової валюти на безготівкову з оголошеним граничним обсягом у 100 млн євро. Банки викупили 36 мільйонів євро.
  • 20 березня лише два банки подали заявки на 6,2 млн євро при оголошеному обсязі у 200 млн євро.

Як Нацбанк підтримує гривню

  • Національний банк в період з 10 по 23 березня включно продав на міжбанківському валютному ринку $ 2 069,6 млн євро для утримання курсу гривні.
  • Водночас уже другий день поспіль Національний банк не проводить інтервенцій з продажу валюти. Міжбанківський ринок балансується без участі НБУ на рівнях близьких до 28 грн/$.

Читайте також: Коронавірус і надзвичайна ситуація в Україні: що з курсом