Як проходили торги

Котирування квітневих ф'ючерсів на біржі Comex підскочили на $95, або на 6%, і на закриття торгів становили $1693 за унцію.

Нинішні економічні та фінансові потрясіння, викликані коронавірусом, впливають на зростання цін на ринку дорогоцінних металів.

Читайте також: Ціна на золото досягла максимуму за останні вісім років

«Ми вже давно стверджуємо, що золото є останньою інстанцією, виступаючи в якості хеджування проти знецінення валюти, коли політики вживають заходів, щоб протистояти таким потрясінням, які наразі переживає ринок», — кажуть аналітики Goldman Sachs на чолі з Джеффрі Керрі.

У доларовому вираженні це найзначніший підйом за одну сесію за всю історію спостережень (з листопада 1984 року), а в процентному — з березня 2009 року.

Причина зростання 

Зростанню цін на золото посприяла також новина про зупинку афінажних заводів Valcambi, Argor Heraeus і PAMP у Швейцарії, на частку яких припадає приблизно третина світових поставок. Valcambi і PAMP заявили, що через коронавірус COVID-19 припиняють роботу з 23 березня по 29 березня, Argor — до 5 квітня.

Читайте також: Золото подорожчало до максимуму за останні 7 років. Причина — коронавірус

Крім того, раніше влада Південно-Африканської Республіки заявила про тритижневе закриття всіх виробництв, що не відносяться до життєво важливих, з 26 березня. Зазначимо, що в ПАР базується багато великих виробників золота.

Ціна на срібло

Срібло у вівторок подорожчало на 99,6 центи (на 7,5%), до $14,257 за унцію, після підвищення на 7,1% у понеділок.

Міфи і реальність: Інвестиції в золото в 2020 році

Раніше повідомлялося

  • В умовах нестабільності на валютному ринку та криз в економіці багато інвесторів направляють свої інвестиції в золото. З початку століття вартість золота виросла в 5 разів, тобто до 2000 року золото коштувало близько $300.