Штаби є центрами зосередження зусиль місцевої влади, національних і регіональних бізнесів. Головними завданнями таких штабів стали: боротьба з поширенням коронавірусу, надання допомоги тим, хто отримав ускладнення від COVID-19, зниження ризиків втрати робочих місць українцями, зниження ризику закриття підприємств, особливо — у критично важливих для країни галузях.

Нагадаємо, Рінат Ахметов об'єднав зусилля всіх бізнесів SCM, Благодійного фонду і ФК «Шахтар» задля допомоги Україні в боротьбі з коронавірусом. Раніше Рінат Ахметов за власною ініціативою виділив

300 мільйонів гривен на боротьбу країни з коронавірусом. Фонд Ріната Ахметова закуповує 300 тисяч експрес-тестів для Стабілізаційного Фонду при Президентові України, а також для державних лікарень щонайменше 200 апаратів штучної вентиляції легенів та інше устаткування. Фонд Ріната Ахметова першим долучився до боротьби проти коронавірусу і з 22 лютого траншами передає МОЗ і Національній службі здоров'я засоби індивідуального захисту, експрес-тести та необхідне обладнання.