Що є на порталі

На урядовому сайті зібрано всі чинні обмеження, запроваджені в Україні на період карантину, а також перелік заходів щодо державної підтримки бізнесу.

Також там міститься роз’яснення до ухвалених Радою законів щодо підтримки бізнесу та щодо змін до програми доступних кредитів під 5-7-9% річних.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. Кабмін збільшив максимальну суму позики

«Цей портал дозволить підприємцям, перш за все, отримувати виключно офіційну інформацію, вже зібрану в єдиному місці. Ми будемо оновлювати її та повідомляти про всі зміни, які запроваджуватимуться для малого та середнього бізнесу», — прокоментував заступник міністра розвитку економіки Дмитро Романович.

Читайте також: Кредитні канікули для бізнесу. У НБУ розповіли, як це буде на практиці

Які пільги отримає бізнес на час карантину

17 березня депутати підтримали закон №3220 про підтримку бізнесу у звязку з карантином. Закони запроваджують для бізнесу такі заходи:

  • звільнення від штрафів за порушення податкового законодавства у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року;
  • звільнення від оподаткування єдиним соціальним внеском всіх ФОПів за березень та квітень 2020 року, за несплату ЄСВ за цей період не штрафуватимуть;
  • мораторій на перевірки бізнесу з 18 березня по 31 травня 2020 року;
  • продовження терміну подання річної декларації про майновий стан (подається громадянами, зокрема держслужбовцями) до 1 липня 2020 року;
  • податкові канікули з плати за землю (місцевий податок) з 1 березня по 30 квітня 2020 року;
  • виключення нежитлову нерухомість з бази оподаткування податком на нерухоме майно протягом 1 березня — 30 квітня 2020 року.

Читайте також: Кредитні канікули і готівка в карантин. Повний список заходів, які ввів НБУ на банківському ринку на час карантину

Раніше повідомлялося

  • 23 березня президент Зеленський доручив Національному банку, Міністерству фінансів і Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства підготувати до кінця поточного тижня програму кредитних канікул для бізнесу.
  • 17 березня Рада на позачерговому засіданні прийняла закон про пом'якшення ряду вимог податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.
  • 11 березня Кабмін запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Читайте також: Шість важливих питань про сплату ЄСВ ФОПами під час карантину