Які підприємства внесуть у список

Мінекономрозвитку формує перелік критично важливих підприємств, які будуть працювати за будь-яких обставин.

«Список готується не за назвами підприємств, а в галузях, які відповідають за життєзабезпечення населення, і базуватиметься на досвіді Італії та Америки», — йдеться в повідомленні МЕРТ.

Читайте також: Служба зайнятості розповіла про виплати безробітним під час карантину

По суті, не буде працювати тільки сфера послуг (за винятком продуктових магазинів, аптек, лікарень і ветаптек і ветбольниц) і громадський транспорт.

Міністерство прагне максимально зберегти робочі місця, але з дотриманням усіх необхідних карантинних норм.

Читайте також: Близько 700 тисяч українських підприємців зупинили роботу через карантин

Що думає ексміністр

Ексміністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов розкритикував пропозицію нового уряду закривати підприємства по всій Україні для того, щоб припинити поширення коронавірусу.

Він зазначив, що підтримує обмежувальні заходи, введені на період карантину. Однак ці обмеження не повинні призводити до зупинки підприємств.

Читайте також: МОП: 25 мільйонів людей можуть втратити роботу через кризу. Що повинна зробити влада

Милованов вважає, що в разі часткової зупинки виробництва підприємствам буде значно легше відновитися після кризи, ніж тим, які зупиняться повністю.

Раніше повідомлялося

  • Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав роботодавців по всій Україні призупинити свою роботу. Він також анонсував урядові програми підтримки бізнесу та людей, які втратять роботу через карантин.
  • Раніше ексміністр економіки Тимофій Милованов припустив, скільки людей в Україні залишиться без роботи в результаті кризи. За його підрахунками, від 170 до 500 тис. осіб.
  • Нагадаємо, з 17 березня по всій Україні закрилися на карантин заклади громадського харчування, торгово-розважальні центри, спортзали, перукарні тощо.
  • Працюють тільки продуктові і господарські магазини, аптеки, АЗС, банки, страхові компанії.