«З квітня буде здійснено одноразову виплату по 1000 грн пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень. Таких пенсіонерів у нас більше 10 млн. Таку ж виплату отримають понад 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги. Це особи, які мають інвалідність з дитинства, це діти з інвалідністю та одержувачі соціальних пенсій », - сказала міністр.

Читайте також: Пенсіонерів переведуть на банківські картки. Мінсоц готує постанову

Індексація пенсій

У травні уряд проведе індексацію трудових пенсій.

Розмір індексації складе 11%.

«Друга наша ініціатива - з травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11%. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 мільйонів пенсіонерів», - зазначила міністр.

Які ще надбавки очікувати пенсіонерам

Лазебна розповіла про введення з травня доплати в розмірі 500 гривень до пенсії для 1,5 мільйона пенсіонерів, які досягли 80 років.

«Також з травня ми встановлюємо доплату до пенсії півтора мільйонам пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії в розмірі 500 гривень», - підкреслила міністр соцполітики.

Читайте також: Індексація пенсій. На пенсіонерах заощадили 30 мільярдів

Передісторія

  • Автоматично проіндексувати пенсійні виплати повинні були з 1 березня. Однак Пенсійний фонд не отримував розпоряджень уряду про автоматичне підвищення пенсійних виплат.

  • У Кабміні обіцяли провести індексацію і підвищити пенсії українцям у вересні 2020 року.

  • Екс-міністр соцполітики Юлія Соколовська раніше запевнила, що пенсія буде зростати для всіх щороку. Підвищувати її будуть планомірно, і вже до 2023 року розмір середньої пенсії виросте на 1200 гривень.

  • Як виявилося, кошти на індексацію пенсій в бюджеті Пенсійного фонду не передбачено взагалі. «Мінфін» розібрався чому.

Читайте також: Новий уряд планує переглянути держбюджет. Прем'єр хоче підвищити пенсії

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,9% річних в гривні +50 грн від «Мінфіну»