Для кого цей Фонд

«Фонд під егідою ООН за участі багатьох донорів усуне невизначеність для наших партнерів і допоможе посилити ефективність заходів (із протидії коронавірусу — ред.)», — заявила Сорейде.

Вона уточнила, що фонд надаватиме допомогу країнам, що розвиваються, зі слабкою системою охорони здоров’я, а також вирішуватиме питання довгострокового характеру, пов’язані з пандемією коронавірусу SARS-CoV-2.

Читайте також: Кабмін створив стабілізаційний фонд для боротьби з епідемією. Уже виділили 170 мільйонів

Очільниця МЗС Норвегії додала, що ООН може оголосити про створення фонду вже протягом цього тижня.

Програма фінансування МВФ для бідних країн

На початку березня МВФ заявив про готовність виділити $50 млрд країнам з низькими доходами і економіками, що розвиваються, на боротьбу з коронавірусом.

Цього тижня директор-розпорядник Фонду Кристаліна Георгієва заявила про готовність МВФ в цілому мобілізувати $1 трлн на кредити для надання допомоги країнам у подоланні епідемії та її наслідків.

Читайте також: ЄБРР виділить мільярд на підтримку країн, де він працює. Україна серед цих країн

Інструменти Фонду дозволяють надати близько $50 млрд країнам, що розвиваються. Зокрема, до $10 млрд можуть бути виділені країнам-членам з низькими доходами під нульову ставку.

У МВФ зараз 40 чинних угод на загальну суму приблизно $200 млрд. У багатьох випадках ці угоди стануть ще одним інструментом для швидкого надання кризового фінансування.

Читайте також: Від рожевих окулярів до прийняття. 5 стадій проходження кризи в бізнесі

«Ми також отримали запити ще від 20 держав і будемо стежити за ними в найближчі дні», — повідомила Георгієва.

Раніше повідомлялося

  • Президент Володимир Зеленський обговорив під час телефонної розмови з главою МВФ Крісталіною Георгієвою збільшення допомоги Україні під час епідемії коронавірусу.
  • Він поінформував главу Міжнародного валютного фонду про заходи, вжиті для запобігання поширенню COVID-19 в Україні.

Читайте також: ООН і ВООЗ планують виділити Україні $ 58 мільйонів для боротьби з коронавірусом

  • Також в українському уряду повідомляли, що переглядатимуть держбюджет, щоб оптимізувати витрати й перенаправити кошти на боротьбу з коронавірусом.