Враховуючи поточне падіння акцій на 30-50% Лакос-Бухас бачить великий потенціал зростання американського ринку. Експерт вважає, що економіка зможе швидко відновитися на тлі стимулюючих заходів, якщо американська влада докладе всіх зусиль щодо стримування коронавірусу.

Головний стратег з інвестицій JP Morgan відзначив кілька важливих факторів для виконання такого прогнозу:

  • У найкоротші терміни мають бути прийняті комплексні бюджетні заходи. Білий дім розглядає варіанти пом'якшення економічного тиску з використанням бюджету в $1 трлн;
  • Уряд США повинен негайно почати проводити агресивну фіскальну політику. Ймовірно, мова йде про нові пільги і зниження податкового тягаря. На думку автора, відсутність таких заходів призведе до більш масштабного виходу інвесторів з акцій;
  • Стримування коронавірусу. На думку Лакоса-Бухаса, США вже вдалися до заходів згладжування статистики захворювань, що дозволить уберегти систему охорони здоров'я країни від поглинання спалахом.

Головний стратег з інвестицій JP Morgan вважає поширення коронавірусу в США ключовою проблемою, але відзначає перші ознаки прогресу в потенційному антивірусному лікуванні, хоча і без точної визначеності в результатах.

За даними ВООЗ на 22 березня кількість нових випадків захворювання в світі знизилася відносно попереднього дня. Тенденція до уповільнення темпів розповсюдження може стати позитивним сигналом для фондових активів.

Однак не всі джерела підтверджують цю динаміку. За даними ECDC, приріст кількості хворих прискорився в порівнянні з 28 755 чол. нових хворих на 21 березня.