Безпека пенсіонерів

«Ми готуємо сьогодні рішення про те, щоб максимально допомогти пенсіонеру освоїти і перевести їх на банківську систему. Ми навіть хочемо запропонувати проект, який буде називатися »Допоможи літній людині«, для того щоб вони могли отримувати пенсію на банківську картку, вони могли оплатити цієї банківською карткою онлайн-послуги, вони могли замовити продукти харчування, ліки тощо. І ми будемо працювати з кожним пенсіонером, тими, хто сьогодні ще в такій програмі не залучений», - заявила Лазебна.

Читайте також: Пенсійний фонд закликав користуватися онлайн-сервісами під час карантину

Допомога пенсіонерам

Мінсоцполітики спільно з КМДА та обласними адміністраціями на період карантину запроваджує проект щодо забезпечення вразливих верств населення безкоштовними продуктами.

Пенсіонерам обіцяють індексацію

З 1 травня в Україні проведуть індексацію пенсій, а з 1 квітня пенсіонерам, які отримують до 5000 гривень, додадуть по тисячі гривень.

Читайте також: Індексація пенсій. На пенсіонерах заощадили 30 мільярдів

Передісторія

  • Автоматично проіндексувати пенсійні виплати повинні були з 1 березня. Однак Пенсійний фонд не отримував розпоряджень уряду про автоматичне підвищення пенсійних виплат.

  • У Кабміні обіцяли провести індексацію і підвищити пенсії українцям у вересні 2020 року.

  • Екс-міністр соцполітики Юлія Соколовська раніше запевнила, що пенсія буде зростати для всіх щороку. Підвищувати її будуть планомірно, і вже до 2023 року розмір середньої пенсії виросте на 1200 гривень.

  • Як виявилося, кошти на індексацію пенсій в бюджеті Пенсійного фонду не передбачено взагалі. «Мінфін» розібрався чому.

Читайте також: Новий уряд планує переглянути держбюджет. Прем'єр хоче підвищити пенсії

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,9% річних в гривні +50 грн від «Мінфіну»