В повідомленні йдеться, що його стан здоров'я наразі не викликає занепокоєння.

Упродовж найближчого часу 62-річний Альбер II виконуватиме свої обов'язки з дому.

Він став першим чинним лідером держави, в якого виявили коронавірус.

Коронавірус «косить» політиків та держслужбовців

Раніше у ЗМІ фігурувала інформація, що хворобу діагностували в президента Бразилії Жаїра Болсонару, проте офіційно це заперечили.

Минулого тижня коронавірус діагностували в заступниці міністра охорони здоров'я Британії і члена парламенту Надін Дорріс. Вона розповідала, що в якийсь момент почувалася «досить кепсько», але припустила, що «найгірше вже позаду».

Також підозра на Covid-19 підтвердилася у міністра внутрішніх справ Австралії Пітера Даттона — політика поклали до лікарні, він розповідав, що почувається добре.

Серед заражених і головнокомандувач збройних сил Польщі Ярослав Міка. Хворобу виявили після того, як він повернувся з Німеччини.

До цього позитивний результат на коронавірус показав тест Нікола Дзингаретті, лідера Демократичної партії Італії, яка входить до правлячої коаліції.

На самоізоляції перебуває прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо — упродовж двох тижнів він працюватиме з дому, оскільки коронавірус виявили в його дружини Софі Грегуар-Трюдо. У пресслужбі прем'єра запевняють, що вона почувається добре. В самого прем'єра симтомів хвороби немає.

Коронавірус в Україні

  • Станом на 23:00 20 березня в Україні підтверджено 41 випадок Covid-19.

  • Нові випадки були зафіксовані у Київській (1) та Тернопільській (1) областях.

  • Наразі в Україні 3 летальні випадки від Covid-19.

  • 18 березня стало відомо, що у народного депутата члена депутатської групи «Довіра» Сергія Шахова виявили коронавірус.

  • 20 березня керівник нафтогазового бізнесу НАК «Нафтогаз України» Андрій Фаворов самоізолювалося через застуду. Підозра на коронавірус.