Документи зараз проходять юридичні процедури.

«Насправді, рішення про надзвичайну ситуацію введено державною надзвичайною комісією по всій території країни 10 березня. А ми позавчора підтвердили посилення обмежувальних заходів і ввели надзвичайну ситуацію на території міста Києва. Всі заходи, які є при надзвичайній ситуації, в Києві вже впроваджуються», — зазначив він.

Зазначимо, на засіданні Кабінету міністрів глава МВС Арсен Аваков заявив, що уряд буде чекати рішення про введення надзвичайної ситуації в Києві у зв'язку з поширенням коронавіруса від влади міста.

Що таке надзвичайна ситуація і навіщо вона потрібна

НС — обстановка на окремій території чи суб'єкті господарювання або водному об'єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, викликана катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією.

Загальні ознаки НС:

— наявність або загроза загибелі людей;

— значне погіршення умов життєдіяльності;

— істотне погіршення стану здоров'я людей;

— завдання економічної шкоди.

Надзвичайна ситуація загальнодержавного рівня — це надзвичайна ситуація, яка розвивається на території двох та більше областей або загрожує транскордонним перенесенням.

Надзвичайна ситуація регіонального рівня — це надзвичайна ситуація, яка розвивається на території двох або більше адміністративних районів або загрожує перенесенням на територію суміжної області.

Надзвичайна ситуація місцевого уровня — це надзвичайна ситуація, яка виходить за межі потенційно небезпечного об'єкта, загрожує поширенням самої ситуації або її вторинних наслідків на довкілля, сусідні населені пункти, інженерні споруди.

Нагадаємо

  • У Чернівецькій та Житомирській областях з 17 березня було введено режим надзвичайної ситуації через зафіксовані випадки зараження коронавірусом Covid-19.

  • 18 березня до цих двох областей додалася і Київська область, на території якої зафіксовано два випадки зараження Covid-19.

Ситуація з коронавірусом в Україні

В Україні зафіксовано 26 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Станом на 10:00 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 смертельних.

Коронавірусна хвороба зафіксована:

Чернівецька область — 15 випадків (1 летальний)
Житомирська область — 2 випадки (1 летальний)
Київська область — 2 випадки
Донецька область — 1 випадок
Дніпропетровська область — 2 випадки
Івано-Франківська область — 1 випадок (летальний)
м. Київ — 3 випадки.