Як допомагає Фонд

Фонд також планує закупити для всієї країни ще 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус і щонайменше 200 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), які передасть у Стабілізаційний фонд.

Читайте також: Пінчук виділив $2 мільйони для закупівлі тестів на коронавірус

Раніше Фонд уже закупив і передав МОЗ апарати ШВЛ і засоби індивідуального захисту для медиків – зокрема захисні комбінезони, маски і мобільний бокс для транспортування хворих.

«Крім того, Фонд Ріната Ахметова купує аналізатори експрес-тестів на коронавірус у комплекті з тест-картриджами для них, а також 20 000 експрес-тестів. Ще 22 апарати ШВЛ встановлені в автомобілях неонатальної швидкої допомоги, переданих Фондом у всі області країни за проектом „200 швидких для України“, — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рубіні: Всім потрібно по $1000, інакше ми опинимося у Великій депресії

Раніше повідомлялося

  • Кабмін створив Стабілізаційний фонд держави для подолання наслідків коронавірусу. Минулого тижня виділили 170 мільйонів гривень на засоби індивідуального захисту.
  • Крім активного продовження переговорів з МВФ щодо нової програми розширеного фінансування, Україна веде консультації з Фондом про можливе отримання фінансової допомоги для боротьби з пандемією.

Читайте також: МВФ відмовився надавати $5 мільярдів Венесуелі на боротьбу з коронавірусом

  • Раніше Приватбанк поставив українським лікарням апарати штучної вентиляції легенів. Також 10 апаратів ШВЛ лікарням у різних регіонах передадуть благодійні фонди Віктора Пінчука та Олени Пінчук.
  • Компанія Нова Пошта виділила 25 млн грн на закупівлю обладнання для лікарень і засобів захисту.