Із чим пов'язана нестача валюти

«Ми розуміємо, що виникла неприємна ситуація. В останні дні в Україні утворилася нестача готівкової валюти з причини підвищеного попиту. Через зупинку авіаперевезень та закриття кордонів готівкові долари і євро доставляються з затримкою», — відповіли в банку.

Читайте також: Приватбанк і monobank розповіли, скільки клієнти купують валюти онлайн під час карантину

Чотири варіанти зняти депозит

Клієнтам запропонували чотири варіанти розв'язання ситуації:

  1. Обміняти валюту на гривню і замовити/отримати суму в гривні (готівкової гривні в Україні достатньо).
  2. Очікувати валюту — банк зафіксує замовлення і зв'яжеться з вами одразу, коли буде доступна валюта до зняття.
  3. Банк мож відправити валюту SWIFT-переведенням на ваш рахунок в іншому банку всередині України без комісії з нашої сторони.
  4. Вивести валютний депозит на валютну карту, щоб почати вже зараз використовувати кошти. Після того, як труднощі з валютою будуть вирішені, ви зможете зняти залишок коштів. Комісію за зняття залишку валюти monobank компенсує. 

Читайте також: monobank ввів нову категорію кешбека — «Карантин»

Передісторія

Раніше клієнти кількох великих банків, у тому числі monobank, залишили відгуки на «Мінфіні». Суть скарги у всіх одна: банки не повертають валютні депозити, термін яких закінчився. Замість доларів і євро клієнтам пропонують віддати гривню.

«Мінфін» з'ясовував, чому так відбувається і коли в банках з'явиться валюта.

Читайте також: Які банки повертають валютні депозити в гривні і коли це закінчиться

Що кажуть у Нацбанку

У Нацбанку кажуть, що вживають екстрені заходи. За словами заступника голови правління НБУ Олега Чурія, 17 березня було кілька авіарейсів, які доставили в Україну іноземну валюту. І в найближчі дні будуть ще постачання.

Читайте також: У НБУ розповіли, чому в банках валюти немає і коли з'явиться

Раніше повідомлялося

  • Читачі «Мінфіну» постійно скаржаться на випадки, коли їхніми картами хтось розплачувався без їх відома. То квиточки до Дубліна Ryanair купить, то вечеря в Pizza Hut оплатить. «Мінфін» дізнався, як захистити себе від раптових сюрпризів.