За підсумками 2019 року, Київ посів 86 місце з 133. Більш різкий стрибок у рейтингу (на 24 рядки) показав тільки турецький Стамбул. Він зайняв 96 місце в загальному рейтингу. Рейтинг складено на основі даних, зібраних восени 2019 року.

Що допомогло Києву

«Столиця України піднялася почасти завдяки рекордному врожаю зерна в 2019 році, який збільшив експортні надходження. Це призвело до зміцнення гривні по відношенню до долара США», — зазначає видання.

Крім того, ціни в Києві підвищуються за рахунок зростання попиту після підвищення мінімальної заробітної плати та більш сильного зростання реальної зарплати, пояснюють укладачі рейтингу.

Читайте також: Рейтинг вартості життя в країнах світу. Україна — поруч з Руандою

Найдорожчі міста

Перше місце знову розділили три міста — Париж, Гонконг і Сінгапур.

У топ-10 найдорожчих також потрапили Цюріх (Швейцарія), Женева (Швейцарія), Осака (Японія), Сеул (Південна Корея), Копенгаген (Данія), Нью-Йорк (США) і Тель-Авів (Ізраїль).

Читайте також: Ціни на бензин. Коли можна буде заправитися по 20 гривень за літр

Найдешевші міста

У десятці найдешевших виявилися Каракас (Венесуела), Дамаск (Сирія), Ташкент (Узбекистан), Алмати (Казахстан), Бангалор (Індія), Карачі (Пакистан), Лагос (Нігерія), Буенос-Айрес (Аргентина), Ченнаї (Індія), Нью-Делі (Індія).

Читайте також: У Києві подорожчали квартири на «вторинці»: ціни по районах

Що враховують при складанні рейтингу

При складанні рейтингу вартосты життя в містах вимірюється у відсотках від вартості життя в Нью-Йорка, прийнятого за 100%.

Дослідники вивчають ціни в супермаркетах, магазинах середньої цінової категорії і спеціалізованих торгових точках з більш високими цінами. Для кожного міста збирають дані про вартість понад 160 товарів і послуг.

Раніше повідомлялося

  • Раніше свій рейтинг найдорожчих країн для життя склало видання CeoWorld Magazine. У ньому Україна піднялася на п'ять позицій і посіла за підсумками 2019 року 107 місце з 132.