«Підключення найбільшого українського банку до системи BankID НБУ дає нашим клієнтам ще більше можливостей користування онлайн сервісами, що особливо важливо зараз під час карантинних заходів в країні, — відзначив керівник бізнесу небанківських продуктів Приватбанку Олексій Турівной. — Разом з можливостями власної системи ідентифікації та екосистеми Приват24 ми даємо клієнтам простий доступ до майже всіх існуючих в Україні цифрових сервісів та послуг, зручно та безконтактно».

«Для нас знаковою подією є приєднання до системи найбільшого банку України за кількістю клієнтів. Інтерес таких великих учасників банківського ринку свідчить, що Система BankID НБУ продовжує ефективно розвиватися. Водночас головним для нас є те, що кількість громадян та бізнесу, які зможуть скористатися перевагами дистанційної ідентифікації, суттєво зростає майже щомісяця», – прокоментував директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Олексій Шабан.

Можливість дистанційної ідентифікації актуальна в період поширення коронавирусной інфекції, оскільки дозволяє швидко і зручно отримувати комерційні та фінансові послуги в віддаленому режимі, уникаючи масових контактів.

Зараз система BankID НБУ налічує 33 учасника – 14 банків та 19 інших установ, які підтримують використання цього сервісу. Ознайомитися з повним переліком учасників можна на сайті.