Скільки виділила компанія

Компанія Пінчука виділила $2 млн на загальнодержавну закупівлю тестів на коронавірус, частину з яких направлять в Дніпропетровську область. Додаткове фінансування виділять після визначення планів першочергових потреб регіону.

Читайте також: Зеленський пообіцяв індексацію пенсій з 1 травня і +1000 гривень з квітня

Наголошується, що Інтерпайп і EastOne візьмуть вагому участь у фінансуванні, розробці плану заходів та превентивних заходів по боротьбі з коронавірусом.

Як влада підтримує бізнес і населення

18 березня президент України підписав закони № 530-IX і №531-IX, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу. Зокрема, закони надають підтримку платникам податків і вирішують проблему доступності медичних засобів.

Згідно з законом закупівлі ліків будуть відбуватися за кошти держбюджету. Закупівельна організація зможе напряму закуповувати ліки у вітчизняних та іноземних постачальників, усуне посередників і накручування цін.

Читайте також: Бізнес просить президента надати безвідсоткові кредити для зарплатних фондів

Медикам, які зайняті на роботах по ліквідації захворювання, встановлена надбавка в розмірі до 200% заробітної плати.

Також на період карантину не нараховуються штрафи і пеня за несплату житлово-комунальних послуг, забороняється зупиняти надання житлово-комунальних послуг у разі їх неоплати або оплати в повному обсязі. 

Читайте також: Українцям компенсують частину комуналки — прем'єр-міністр

З 1 березня 2020 до 30 квітня 2020 року громадяни звільняються від відповідальності за договорами про споживчі кредити.

Також у зазначений період не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, несплату або несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ), неподання (несвоєчасне подання) звітності про сплату ЄСВ.

Раніше повідомлялося

  • Кабмін створить стабілізаційний фонд держави для подолання наслідків коронавірусу. Минулого тижня виділили 100 мільйонів гривень на засоби індивідуального захисту. Зараз виділимо ще 70 мільйонів, розробляємо механізми контролю.
  • На засіданні Кабміну 16 березня було доручено профільному міністерству підготувати лист до Міжнародного валютного фонду про надання фінансової допомоги для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: МВФ відмовився надавати $5 мільярдів Венесуелі на боротьбу з коронавірусом

  • Раніше стало відомо, що Приватбанк поставляє українським лікарням апарати штучної вентиляції легенів. Також 10 апаратів ШВЛ лікарням у різних регіонах передадуть благодійні фонди Віктора Пінчука та Олени Пінчук.
  • Компанія Нова пошта виділить 25 млн грн на закупівлю обладнання та засобів захисту.