Про що просить компанія

«У компанії Multiplex Holding працює більше тисячі працівників. У ситуації, коли бізнес знаходиться в стані повної зупинки, виникає загроза скорочення робочих місць або виходу працівників у неоплачувану відпустку.

Через карантин щодня в неоплачувану відпустку йдуть сотні наших працівників. Ми знаємо, що в Україні багато компаній опинилися в схожій ситуації», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. Кабмін збільшив максимальну суму позики

«Тому я звернувся до президента України з проханням терміново вжити заходів для підтримки бізнесу. А саме — підтримати компанії, які працюють „по білому“ та надати безвідсоткові кредити для забезпечення зарплатних фондів», — зазначив Романчук.

Читайте також: Кабмін створює стабілізаційний фонд для боротьби з епідемією. Вже направили 170 мільйонів

Як влада підтримає бізнес

ВР прийняла закон № 3220 для підтримки малого та середнього бізнесу на час карантину.

Закон, зокрема, вводить податкові канікули з 1 березня по 30 квітня:

  • звільняє ФОПів від сплати ЄСВ, а також від земельного податку, податку на об'єкти нежитлової нерухомості, орендної плати за земельні ділянки;
  • забороняє перевірки господарської діяльності (крім групи з високим ступенем ризику) до 31 травня, а також документальні та фактичні перевірки податковою службою до 18 травня;
  • скасовує штрафи за порушення податкового законодавства, вчинені з 1 березня по 30 квітня.

Читайте також: Позичальників не будуть штрафувати за прострочення по кредитах під час карантину

Раніше повідомлялося

  • Фонд соціального страхування України буде виплачувати працівникам, які перебувають на обсервації під наглядом медиків, 50% заробітної плати.
  • Медичні працівники, які будуть працювати над ліквідацією епідемії коронавірусу, отримуватимуть надбавку до заробітної плати в розмірі до 200%. Про це йдеться в тексті прийнятого закону №3219.
  • Пенсіонерам, які отримують менше 5000 гривень, доплатять по 1000 гривень.