Скільки направлять до Фонду

«Минулого тижня виділили 100 мільйонів гривень на засоби індивідуального захисту. Зараз виділимо ще 70 мільйонів, розробляємо механізми контролю. Сьогодні ми ухвалимо рішення про створення стабілізаційного фонду держави», — заявив прем'єр-міністр.

На засіданні Кабміну 16 березня було доручено профільному міністерству підготувати лист до Міжнародного валютного фонду із запитом про надання Україні фінансової допомоги для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: Нацбанк вводить ряд кроків для підтримки банківської системи в період карантину

Раніше повідомлялося, що МВФ заявив про готовність виділити $50 млрд для допомоги країнам, що розвиваються і фінансово неблагополучних країн для боротьби з поширенням коронавірусу.

Водночас стало відомо, що МВФ відхилив запит Венесуели на отримання кредитної програми, загальна вартість якої повинна скласти $5 млрд.

Читайте також: Приватбанк та Нова Пошта допомагають українським лікарням запобігти епідемії

Як влада підтримає бізнес

ВР прийняла закон № 3220 для підтримки малого та середнього бізнесу на час карантину.

Закон, зокрема, вводить податкові канікули з 1 березня по 30 квітня:

  • звільняє ФОПів від сплати ЄСВ, а також від земельного податку, податку на об'єкти нежитлової нерухомості, орендної плати за земельні ділянки;
  • забороняє перевірки господарської діяльності (крім групи з високим ступенем ризику) до 31 травня, а також документальні та фактичні перевірки податковою службою до 18 травня;
  • скасовує штрафи за порушення податкового законодавства, вчинені з 1 березня по 30 квітня.

Читайте також: Позичальників не будуть штрафувати за прострочення по кредитах під час карантину

Раніше повідомлялося

  • Економісти з Morgan Stanley і Goldman Sachs заявили, що епідемія у світі викликала глобальну рецесію, і зараз дебати зосереджені на її ймовірній тривалості і глибині.