Для початку виплат потрібно, щоб Конгрес дав своє схвалення. 

У американців вже є такий досвід

Цю ідею в США можуть реалізувати не вперше.

У лютому 2008 року, на початку Великої рецесії, у США за законом про економічні стимули протягом декількох місяців виплачували в середньому за $600 на людину. Так в економіку «влили» більше $100 млрд.

Економісти порахували, що то була одна з найефективніших заходів з пом'якшення наслідків найгіршого спаду з 1930-х років.

Читайте також: Всі на карантин: В Україні закрито метро, не ходять потяги, автобусні перевезення припинені

У більшості домогосподарств у США — невеликі заощадження, якщо вони взагалі є, повідомили Трампу економісти. Той заявив, що економіці «буде непросто», але вона в підсумку відновиться: «Ми збираємося перемогти, і я думаю, що ми переможемо швидше, ніж думають люди. Я сподіваюся».

Читайте також: Україна через коронавірус припинила видавати візи

Трамп закликав громадян різного віку залишатися вдома, не виходити на вулицю, і «просто насолоджуватися своєю вітальнею».

Яких іще заходів вживають

Уряд США також закликав будівельні компанії пожертвувати маски типу № 95 (можуть захистити від мікрокрапель слини з вірусом, — ред.) для місцевих лікарень, і не купувати їх більше, щоб вони дісталися медикам.

Крім того, в «гарячих точках» епідемії будуть розгорнуті польові армійські госпіталі, щоб допомогти впоратися з напливом хворих COVID-19.

Читайте також: Продаж в одні руки. Мережа АТБ встановила норми продажу продуктів

Коронавірус в Україні і світі

Станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних.

За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м.Київ (2).

Станом на ранок 18 березня, у світі зареєстровано 198 004 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом (COVID-19), з них 7 948 – летальні, одужали 81 947 людини.