Що відомо

Згідно з оприлюдненим проектом постанови, Мінінфраструктури отримає можливість встановлювати граничні тарифи на авіаперевезення.

Читайте також: Українські мобільні оператори скасували плату за роумінг на гарячі лінії держустанов

Із чим пов'язане рішення

Київське обласне територіальне відділення АМКУ початок розслідування проти МАУ про підвищення цін на квитки на рейси перед зупинкою авіасполучення 17 березня.

У зв'язку з закриттям кордонів в Україні в Антимонопольний комітет надійшли повідомлення, що найбільший національний авіаперевізник – Міжнародні авіалінії України – різко підняв ціни на квитки на останні дні перед зупинкою авіасполучення.

Які пункти пропуску закриті: інтерактивна карта

Для прикладу відомство наводить інформацію про зміни ціни квитків економ-класу маршруту Лондон-Київ: на 15 березня коштує 24 тис, при цьому напередодні квиток коштував менше 10 тис.

У компанії відзначають, що зараз розраховують вартість авіаперельоту з одного і того ж алгоритму. Ціну формує спеціальна система розрахунку — Revenue Management System, що виключає ймовірність формування вартості авіаквитків в ручному режимі.

Нагадаємо

  • Пасажирське авіасполучення України з іншими країнами буде повністю закрите опівночі 17 березня.
  • З вівторка, 17 березня, у зв'язку з карантином в Україні заборонені не тільки регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автотранспортом, але і припинена робота метрополітену по всій країні.
  • З 18 березня по всій країні забороняються також перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, що виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.
  • З 12 березня по всій Україні розпочався карантин у зв'язку з поширенням у світі коронавірусу.