«Стабільно третю позицію в рейтингу надійності займає Таскомбанк. Як і раніше, це єдиний банк з українським капіталом в ТОП-3 банків з найнадійнішим рівнем депозитів. За даними НБУ, за 2019 рік Таскомбанк отримав прибуток у розмірі 458,036 млн грн, його чистий процентний дохід склав 1,337 млрд грн, а чистий комісійний дохід — 463,194 млн грн. Також, станом на 01.01.2020 року, частка NPL у кредитному портфелі банку виглядала значно краще, ніж в середньому по банківській системі, і складала всього 10,09%», — йдеться у повідомленні Рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг».

За словами Бориса Рафаловича, Директора Департаменту продажів роздрібних продуктів Таскомбанк, рівень утримання депозитів населення в Таскомбанк, попри зниження дохідності вкладів, за минулий рік склав понад 80%, тобто кожен 8-й клієнт із 10-ти розміщував вклади на новий термін, незважаючи на те, що ставки в конкурентів на ринку були на 1,5 — 2% вищими. Тож більшість клієнтів обирають не найвищі ставки, а довіряють свої кошти надійним банкам, які пропонують лояльні умови та якісний сервіс.

«Прогнозуючи рух депозитних ставок у поточному році, ми спираємось на прогнози регулятора стосовно розміру облікової ставки. Нині вона встановлена на рівні 10% річних, і дохідність вкладів для населення коливається на ринку в діапазоні 11-14% річних у гривні. Якщо регулятор до кінця року знизить облікову ставку до 8%, банки пропонуватимуть своїм вкладникам ставки на рівні 8-11% річних у національній валюті», — зауважив Борис Рафалович.

Аналізуючи нові тенденції, що переважатимуть у 2020-му як на депозитному ринку, так і в роздрібному секторі, Борис Рафалович зазначив підвищення рівня конкуренції між банками, зміни структури строковості вкладів (перетікання коштів вкладників з ощадних рахунків на строкові депозити), пошук фінансовими установами нових інструментів залучення клієнтів на тлі зниження депозитних ставок та розвиток дистанційних сервісів обслуговування.

Повну історію рейтингів Таскомбанк дивіться на сайті агентства.