«Наразі наближається час комунальних платежів. Ви знаєте, що старше покоління є найбільш активним і відповідальним, особливо коли йдеться про оплату комунальних послуг. Ми це цінуємо і завжди раді бачити їх у наших відділеннях. Але зараз маємо глобальний виклик – разом зупинити пандемію коронавірусу.

Відповідно до даних ВООЗ, що старшою є людина, то вищий шанс у неї потрапити до групи ризику. А головною загрозою лишаються особисті контакти між людьми. Тож ми закликаємо не наражати на небезпеку старших людей і утримати їх від відвідування громадських закладів, зокрема відділень банків.

Звичайно, ми вживаємо необхідних заходів задля протидії поширенню вірусу, проводимо санітарну обробку приміщень, прийняли рішення обмежити кількість людей, які одночасно можуть знаходитись у відділеннях банку.

Читайте також: Пенсійний фонд закликав користуватися онлайн-сервісами під час карантину

Але найкращим варіантом убезпечити рідних буде втримати їх удома і допомогти оплатити комунальні послуги онлайн. Це можна зробити за допомогою сервісу Ощад 24/7. Все що для цього потрібно – картка Ощадбанку та доступ до інтернету. Допоможіть, навчіть, підтримайте.

Покажіть, що спілкування можна перенести до телефону, соцмереж та месенджерів.

Наголосіть, що зараз усім потрібно максимально обмежити коло прямого спілкування і лишатись удома. Зробіть це. Це дасть можливість захистити себе і навколишніх та не поширювати хворобу.

Читайте також: У Києві закривають усі заклади торгівлі. Працюватимуть банки, аптеки, продуктові магазини та АЗС

Цінуймо одне одного, допомагаймо одне одному, і ми переможемо», — написав Андрій Пишний.

Які пенсійні послуги можна отримати онлайн

Напередодні у Пенсійному фонді нагадали, що українці можуть скористатися онлайн-сервісами і, не виходячи з дому, вирішити такі питання:

  • подати заяву про призначення пенсії в «один дотик»;
  • отримати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом (форма ОК-5/ОК-7, довідка про розмір пенсії, відомості про виплачену заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж тощо);
  • перевірити дані в електронній трудовій книжці;
  • провести прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком за допомогою сервісу «Пенсійний калькулятор»;
  • подати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних у Реєстр застрахованих осіб;
  • подати звернення, пропозицію тощо;
  • активувати послугу безкоштовного SMS-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем і страховий стаж особи).

Раніше повідомлялося

  • Комунальні підприємства, зокрема облгази і обленерго, не будуть відключати споживачам послуги через несплачені в період карантину рахунки. Про це повідомив голова профільного комітету ВР Андрій Герус.