Експортерам не варто хвилюватися

Голова митниці наголосив, що українським експортерам не варто хвилюватися щодо поставок продукції за кордон. Критичний імпорт теж надходить в Україну без обмежень.

«Хочу всіх заспокоїти. З точки зору руху товарів, з точки зору експорту, імпорту або критичного імпорту, що надходить в Україну, ситуація повністю під контролем», — нагосив голова Держмитслужби.

Читайте також: Експорт протиепідемічних товарів з України обмежили до 6 червня

Експерт нагадав, що уряд тимчасово закрив 94 пункти пропуску, але залишилися великі пункти, які стабільно працюють.

Які пункти пропуску закриті: інтерактивна карта

«Всі країни-сусіди, так само, як і Україна, розуміють, що міжнародні потоки товарів і сировини надзвичайно важливі як для економіки, так і соціально-відповідального бізнесу, який не лише платить податки, а й піклується про своїх працівників… Ми не очікуємо істотних проблем», — наголосив Нефьодов.

Очільник митниці зазначив, що в цілому логістика може бути дещо уповільнена.

«Ми говоримо про години, не про дні чи тижні. Машини проходять санітарну обробку, водіям міряють температуру, опитують, вони заповнюють анкети, пов'язані з питаннями безпеки, тому пропускна здатність деяких пунктів сповільниться», — сказав голова Держмитслужби.

Загрози коронавірусу. Україна відсидиться в стороні чи ні (відео)

Раніше повідомлялося

  • Україна повністю закриє пасажирське авіасполучення з іншими країнами з 17 березня. За словами Разумкова, екстрені заходи будуть діяти два тижні. Українці, які зараз перебувають за кордоном, зможуть повернутися в країну сухопутним або морським транспортом.
  • З 17 березня в Києві закривають усі заклади торгівлі. Будуть працювати банки, аптеки, продуктові магазини та АЗС.
  • Тимчасово обмежується пересування людей між Києвом та іншими населеними пунктами України.

Продуктові і господарські магазини, аптеки, АЗС, банки і банкомати продовжать роботу.