До чого готується бізнес

Наголошується, що найбільшим впливом пандемії COVID-19 на бізнес може стати зменшення обсягів продажів та грошового потоку (61%), неможливість обслуговувати споживачів/клієнтів (52%) та неможливість продовжувати звичайне управління бізнесом (46%).

На питання щодо коригування цілей ефективності бізнесу в 2020 році 65% компаній-членів відповіли, що планують підтримувати заплановану ціль, а 14% планують помірно зменшити цілі.

Читайте також: Світ знижує податки, щоб захиститися від кризи. А що робить Україна

Яких заходів вживає

У компаніях обмежують бізнес-поїздки (89%), забезпечують віддалену роботу (87%) і безпеку офісу, зокрема, закуповують антибактеріальні засоби, одноразовий посуд і термометри (82%), а також надають співробітникам актуальну інформацію та поради (81%).

Читайте також: Фонд соцстрахування компенсує українцям втрачений заробіток у разі хвороби

Нагадаємо

Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабмін ввів карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.

На засіданні Кабміну прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств і служб, а також для поповнення держрезерву.

Читайте також: Експорт протиепідемічних товарів з України обмежили до 6 червня

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту Бориспіль.

З 15 березня Україна закриє кордон на в'їзд для іноземних громадян на два тижні, щоб не допустити поширення в країні коронавірусу. Таке рішення прийняли на засідання Ради нацбезпеки і оборони сьогодні, 13 березня.