Для системно важливих банків діють окремі підвищені вимоги для забезпечення додаткового запасу міцності. Водночас статус системного банку не гарантує банкам особливих умов підтримки ліквідності в періоди стресу – вона буде надаватися на загальних для усієї системи умовах.

Системно важливі банки додатково до нормативного значення достатності основного капіталу мають сформувати буфер системної важливості, який почне діяти з 1 січня 2021 року і залежатиме від значення показника системної важливості банку. Для банку «Південний» він становитиме 1 %.

За підсумками 2019 року банк «Південний» упевнено виконує всі економічні нормативи НБУ. Так, норматив адекватності регулятивного капіталу Н2 виконаний з достатнім запасом, що дозволяє банку мати надійний фундамент для подальшого зростання. Значення Н2 на 31.12.2019 становило 14,95 % (при необхідному мінімумі 10 %).

Нормативи кредитного ризику, що характеризують ступінь концентрації активних операцій банку, також стабільно виконуються. Це свідчить про виважену політику банку щодо управління кредитним ризиком і низьку залежність від великих позичальників. На 31.12.2019 значення нормативу Н9, який показує відношення заборгованості інсайдерів до регулятивного капіталу, становило всього 9,0 % (при необхідному максимумі 25 %).