Що відомо про зустріч

Уманський, який, як повідомлялося, раніше критикував співпрацю України з МВФ, заявив, що новий уряд продовжуватиме виконувати вимоги фонду для ухвалення нової кредитної програми на $5,5 мільярда.

«Програма розширеного фінансування МВФ є важливою для підтримання фінансової стабільності і реалізації структурних реформ в Україні, що є пріоритетом діяльності уряду. Ми продовжуємо спільно з нашими колегами з МВФ активну роботу для початку програми», — повідомив Уманський за підсумками зустрічі з представниками МВФ.

Читайте також: Як Уманський будуватиме відносини з МВФ та віддаватиме борги

Крім цього, міністр фінансів запропонував провести зустріч нового уряду з керівництвом МВФ у Вашингтоні. Під час цієї зустрічі сторони мають обговорити подальшу співпрацю.

Нагадаємо

  • Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить співпрацю з МВФ.
  • 5 березня повідомлялося, що міжнародний банк Morgan Stanley розіслав своїм клієнтам рекомендації продавати українські євробонди через побоювання, що новий уряд припинить співпрацю з МВФ та зупинить розпочаті реформи.

Читайте також: Із чистого аркуша. Новим прем'єр-міністром призначено Денис Шмигаль

  • Уряд Дениса Шмигаля відкликав з Верховної Ради всі законопроекти уряду Олексія Гончарука, які були подані до парламенту як реформаторські, але не пройшли навіть перше читання. Всього 82 законопроекти, зокрема про трудове законодавство.
  • Також новий уряд планує переглянути державний бюджет в частині збільшення видатків для виплати пенсій. Зробити це планують за рахунок зменшення зарплат і премій чиновникам.
  • Нагадаємо, 4 березня 2020 року Верховна Рада призначила прем'єр-міністром України Дениса Шмигаля, який до цього обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України — міністра розвитку громад і територій України.