Що відомо про запуск

Академмістечко — перша станція столичної «підземки», де став доступний швидкісний мобільний інтернет.

Запуск 4G на цій станції став можливим завдяки раніше укладеним договором сервітуту між операторами та КП «Київжитлоспецексплуатація».

Читайте також: Уряд обіцяє українцям мобільний інтернет навіть в літаку

У межах цього договору оператори мають право модернізувати частину обладнання, встановленого на станції Академмістечко, до стандарту 4G.

«Все, що нам необхідно для запуску на інших станціях – відповідне рішення депутатів Київради», – прокоментував запуск президент Київстару Олександр Комаров.

Читайте також: У березні українцям розблокують 20 супутникових телеканалів

Гендиректор Vodafone Україна Ольга Устинова додала, що технічне рішення, яке впроваджують зараз у київському метрополітені — одне з найсучасніших у світі.

Раніше повідомлялося

  • Vodafone запустив 4G в Харківському метро ще в жовтні 2018 року. У перші дні після запуску добовий трафік підскочив майже втричі.
  • Для повноцінного запуску і розгортання 4G на всіх станціях метро протягом 2020 року депутати Київської міської ради повинні прийняти рішення про плату за доступ телеком операторів до інфраструктури міста, зокрема метрополітену.
  • Якщо таке рішення буде ухвалено на найближчій сесії міськради – 12 березня, – то всі три оператори планують запустити 4G ще на 8 станціях метро протягом першого півріччя, а на всіх станціях – до кінця 2020 року.