У чому їх звинувачують

«За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох службових осіб ПАТ КБ «Правекс-Банк», яких підозрюють у підробленні офіційних документів, внесенні до них завідомо неправдивих відомостей за попередньою змовою групою осіб», — йдеться у повідомленні.

За версією слідства, вказані службові особи Правекс-Банку оформили банківські рахунки на чотирьох громадян. Після цього, ймовірно, підробили від їхнього імені документи на переказ коштів на загальну суму понад 21 млн грн.

Читайте також: Джанлука Корріас назначений головою правління Правекс-Банку

Досудове розслідування проводили слідчі Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

Раніше повідомлялося

  • Райффайзен Банк Аваль звинуватив свою співробітницю в крадіжці 20 мільйонів гривень з клієнтських рахунків. Про це з посиланням на дані постанови Печерського районного суду Києва повідомляв Finbalance.
  • Щоб приховати злочинну діяльність, вона створила фіктивні розрахункові та депозитні рахунки, відкриті у Райффайзен Банку Аваль, для тимчасового зберігання викрадених грошей, ідеться в матеріалах справи.
  • В іншому судовому рішенні по цій же кримінальній справі — від 31 липня 2019 року — констатувалося, що менеджер відділення банку присвоювала й розпоряджалася грошима клієнтів.

Читайте також: В Ощадбанку прокоментували справу про розкрадання 2 мільйонів пенсій