Переможців 15 номінацій визначили завдяки експертному журі та онлайн-голосуванню. Нагородження пройшло 28 лютого  у TAO Event Hall.

Технології року

За результатами FinAwards 2020, найбільш технологічним банком став Приватбанк. На другому місці — Ощадбанк. До трійки лідерів також потрапив банк Восток. 

«Ми прагнемо зробити зручні та прості дистанційні продукти для наших клієнтів. Ми даємо можливість клієнту отримати послуги сидячи на дивані або перебуваючи за кордоном, у відрядженні чи на відпочинку», — говорить член правління Приватбанку з питань електронного бізнесу Сергій Харітіч.  

За його словами, зараз банки відчувають дуже багато викликів, оскільки конкурентне середовище постійно росте, але Приватбанк має чим дивувати клієнтів у 2020 році.

У номінації «Передові технології року» брали участь банки, які в 2019 році реалізували інноваційні технічні проекти. Головна умова — поліпшення якості обслуговування роздрібних клієнтів, зокрема:

  • підвищення доступності послуг банку;
  • скорочення часу операції, документообігу, кількості візитів до відділення; 
  • розширення можливості дистанційного обслуговування.

Претенденти на перемогу 

За титул найтехнологічнішого банку змагалися:

Щорічна премія: перемагають тільки кращі 

FinAwards 2020 — це щорічний конкурс, який заснували «Мінфін» і Finance.ua. Мета конкурсу – визначити найкращі роздрібні банки та банківські продукти.

Відбір претендентів на участь в номінаціях FinAwards 2020 тривав два місяці. Ключовими критеріями при відборі банку були досягнення фінустанов або їх представників у розвитку роздрібних продуктів, впровадженні нових технологій та підвищенні стандартів сервісу за підсумками 2019 року.

Генеральний директор сайтів «Мінфін» і Finance.ua Іван Євтушенко зазначив, що 2019 рік був дуже успішним і прибутковим для банківського бізнесу. Рекордний прибуток не міг не порадувати акціонерів і топ-менеджмент фінустанов. Він надихнув їх на інвестиції в оновлення технологічних платформ, нові продукти й сервіси.