Організатори премії FinAwards 2020 визначили переможців у 15 номінаціях. Кращих з кращих обрали завдяки відкритому онлайн-голосуванню на сайті та оцінкам експертного журі. Церемонія нагородження пройшла у TAO Event Hall.

Трійка лідерів

Перемогу у номінації «Найкраща програма лояльності» здобув Альфа-Банк Україна з продуктом CashU CLUB.

CashU CLUB дозволяє клієнту Альфа-Банка щомісяця обирати категорії покупок і отримувати за ними підвищений кешбек до 20%. Більше бонусів — означає кращий статус, який у свою чергу дає доступ до нових категорій з підвищеними відсотками. Вивести гроші можна шляхом відшкодування покупки, здійсненої з картки протягом місяця. 

«Ми готові поділитися прибутком з клієнтом, аби заохотити його частіше разраховуватися карткою. Наша фішка – кешбек до 20% за будь-які розрахунки карткою. Хтось з банків дає кешбек лише на дві категорії оплат, хтось — обмежує суму нарахування на місяць. У нас таких обмежень немає», - говорить керівник напрямку з розвитку лояльності Альфа-Банку Україна Леся Шевчик.

Фото: minfin.com.ua

Друге місце посів monobank, який дозволяє клієнту щомісяця обирати дві категорії покупок та отримувати за ними кешбек до 20%. Окремо нараховується кешбек від партнерів: торгові центри, квиткові оператори, автозаправки тощо. Гроші можна вивести на основний рахунок, коли сума перевищить 100 грн. Дохід оподатковується — 18% та військовий збір 1,5%. 

На третьому місці опинився Приватбанк з програмою лояльності «Бонус Плюс». Вона дозволяє клієнтам отримувати бонуси за покупки в мережі «Бонус Плюс». З переліком партнерів банку можна ознайомитися на сайті. Витрачати бонуси доведеться в закладах, де діє програма лояльності. 

Хто змагався у номінації «Найкраща програма лояльності» 

У номінації брали участь програми лояльності, які були розроблені банками самостійно. Не враховувалися випадки, коли банк просто приєднався до партнерських пропозицій. Всі програми обов'язково є довгостроковими та діють мінімум 6 місяців. Головна умова — доступність для всіх клієнтів із середнім рівнем доходів.

За перемогу в номінації «Найкраща програма лояльності» боролися 10 банків:

  • Укргазбанк — KeyCard
  • ПриватБанк — Бонус Плюс
  • А-Банк — Кешбек
  • УкрСиббанк — Очевигода
  • КЛІРИНГОВИЙ ДІМ — Цінуємо
  • Прокредитбанк
  • ТАСкомбанк — Заощаджуй на покупках
  • monobank | Universal Bank
  • Альфа-Банк Україна — CashU CLUB
  • Мегабанк — todobank

Новатори, гідні уваги та визнання

Як писав «Мінфін», генеральний директор порталів «Мінфін» і Finance.ua Іван Євтушенко зазначив, що 2019 рік був дуже успішним і прибутковим для банківського бізнесу. Рекордний прибуток не міг не порадувати акціонерів і топ-менеджмент фінустанов. Тому надихнув їх на інвестиції в оновлення технологічних платформ, нові продукти й сервіси.

«На FinAwards 2020 ми зібрали саме тих людей, які розроблюють, продають фінансові послуги і створюють фінансовий ландшафт для українського клієнта. Люди, які тут зібралися, — це новатори, гідні уваги і визнання», — наголосив Євтушенко.

Нагадаємо, що FinAwards 2020 — це щорічний конкурс, засновниками якого виступають «Мінфін» і Finance.ua. Мета конкурсу – визначити найкращі роздрібні банки та банківські продукти.