Що обіцяють у міністерстві

«У середньому, від індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс.», — сказано у повідомленні. Міністерка зазначила, що пенсія зростатиме для всіх щороку.

Міністр зазначила, що пенсія буде зростати для всіх щороку. Підвищувати її будуть планомірно, і вже до 2023 року розмір середньої пенсії виросте на 1200 гривень.

Читайте також: Третина пенсіонерів в Україні отримує пенсію до 2000 гривень

Як підвищуватимуть пенсії

Соколовська пояснила, що додаткове підвищення відбудеться в кілька етапів.

«Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації, їхні пенсії у середньому зростуть щонайменше на 700 грн/міс. Далі — від 78, ще через рік — від 75, а потім — 70 років», — повідомили в Кабміні.

Допомога на догляд

У Мінсоцполітики нагадали, що якщо парламент підтримає законопроєкт №2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати допомогу на догляд. «Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн», — зазначається у повідомленні.

Які ще пенсійні зміни підготувала весна

  • З 1 квітня 2020 року пенсійний вік для жінок збільшиться на пів року, тепер він буде становити 59,5 років.

  • У 2020 році для виходу на пенсію чоловіків в 60 років і жінкам у 59 років (з 1 квітня 2020 року — 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,9% річних в гривні +50 балів від «Мінфіну»

  • Раніше міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомляла, що накопичувальний рівень пенсійної системи не запустять в Україні найближчим часом.

Нагадаємо

  • Автоматично проіндексувати пенсійні виплати повинні були з 1 березня. Утім, Пенсійний фонд не отримував розпоряджень уряду про автоматичне підвищення пенсійних виплат.