Що відомо про схему крадіжки

Дізналися про схему правоохоронці після звернення потерпілої — жительки Тернополя. За словами жінки, їй зателефонував невідомий, який представився представником одного з операторів зв’язку.

Чоловік сказав тернополянці, що на лінії ведуться роботи і можливі збої. Він попросив жінку назвати три останніх номери, куди вона дзвонила, і три — звідки їй. Шахрай пояснив, що це треба, аби «SIM-картка не заблокувалася у ході робіт».

На цьому розмова завершилася. Проте за деякий час SIM-картка жінки перестала працювати. Вона нічого не запідозрила, оскільки вірила, що тривають ремонтні роботи.

Читайте також: Картки, гроші, телефон: як шахраї крадуть гроші з банківських рахунків

Через деякий час жінка пішла до сервісного центру мобільного оператора, де дізналася, що її SIM-картка заблокована й «власник» отримав дублікат.

За допомогою цього дублікату шахрай зняв з кредитної карти жінки майже 13 тисяч гривень.

Поліцейські встановили, що шахрай, отримавши SIM-картку, зняв гроші через банківський мобільний додаток.

«Правоохоронці розшукують шахрая і звертаються до мешканців міста та області не повідомляти жодної інформації невідомим телефоном. Пам'ятайте, що в разі крадіжки грошей з рахунків ні банк, ні оператор не зобов’язані забезпечувати безпеку такого доступу або компенсувати збитки», — зазначили в поліції.

Читайте також: 13 шахрайських схем, які дозволили поцупити в українців 362 мільйони

Також правоохоронці додали, що для більшої безпеки оператори радять прив’язати свою SIM-картку до паспортних даних.

Читайте також: Подзвони мені, подзвони: які смс надсилають шахраї