Які банки оштрафовані

Національний банк за результатами перевірок застосував у лютому заходи впливу до трьох банків.

Перший інвестиційний банк оштрафований на 200 тис. гривень за неналежного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Читайте також: Нові правила фінмоніторингу: За що банки будуть блокувати рахунки і «доносити» на клієнтів

А-Банк отримав письмове застереження. НБУ ухвалив, що банк неналежо виконує обов'язки розробляти, впроваджувати та постійно з урахуванням законодавства оновлювати внутрішні документи з питань фінмоніторингу.

Також банк отримав попередження за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації, вивчення клієнтів, у тому числі клієнтів — національних публічних діячів, їх близьких осіб або пов'язаних з ними осіб

Читайте також: Під контролем: Тепер операції з криптовалютами буде перевіряти фінмоніторинг

Також банк оштрафований на 400 тис. гривень за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу виконання запитів інспекційної групи.

Банк Львів оштрафований на 400 тис. гривень за нездійснення належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Відкрий депозит у надійному банку та отримай бонус від «Мінфіну»

Раніше повідомлялося

  • Національний банк України у 2020 році запланував проведення інспекційних перевірок 45 банках. План інспекційних перевірок був складений на основі ризик-орієнтованого підходу, зазначають в НБУ.
  • У 2019 році департамент виїзних перевірок банків НБУ провів 50 планових і 12 позапланових перевірок банків.

Небанківські фінустанови теж перевірять

Одночасно з 1 липня 2020 року в рамках проекту «спліт» Національний банк почне виїзні перевірки небанківських фінустанов у відповідності з графіком, затвердженим Нацкомфінпослуг.