Ключовим фактором, який буде впливати на ринок 28 лютого — є завершення місяця. Усі клієнти та й самі банки закривають звітний період і поспішатимуть провести свої зовнішньоекономічні операції у першій половині сесії п'ятниці.

Після обіду банки будуть фіксувати свої фінансові результати щодо торгівлі валютою на звітну дату. Основна частина операцій в такий період — угоди самих банків з власної валютної позиції.

Крім цього, на поведінку учасників ринку будуть впливати:

1) Продовження розрахунків Держказначейства з відшкодування ПДВ експортерам.

2) Посилення валютної лихоманки на зовнішніх ринках. На момент написання статті євро вже пробив психологічний рівень в 1,10 долара і знаходиться на позначці 1,1015 долара з постійною активною зміною крос-курсу. Це опосередковано суттєво впливає на курс євро щодо гривні;

3) Поведінка спекулянтів. На зовнішньої паніці через розповсюдження коронавируса і за рахунок перекосів попиту та пропозиції на українському міжбанку перед завершенням місяця у них з'являється відмінний шанс покачати ринок.

Дивіться валютні прогнози від Олексія Козирєва на youtube

Ми не очікуємо особливої присутності іноземців на п'ятничних торгах ( їх інтерес зараз до ОВДП досить слабкий) і курсоутворення буде повністю залежати від поведінки місцевих гравців та Нацбанку.

Також, як і вчора, за наявності потенційного надлишку пропозиції на торгах — НБУ буде його викуповувати в резерви.

За прогнозами «Мінфіну», 28 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $ 210 млн при укладанні до 520 угод з коридором по долару у межах 24,45 -24,65 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 24,20-24,47 та продаж 24,50-24,65 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,30-24,40 гривень і продаж 24,43-24,53.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram