Чим мотивовано рішення влади

Міністр фінансів Гонконгу Пол Чан заявив, що економіка регіону цьогоріч стикається з проблемами: протести та коронавірус. За останніми даними, у Гонконгу 85 випадків інфікування коронавірусом, з яких два смертельні.

За словами міністра, грошовий подарунок має заохотити людей залишатися жити в Гонконгу та позбавити їх фінансового тягаря. Відомо, що в бюджет закладена фінансова допомога для 7 мільйонів людей від 18 років.

Читайте також: Китай вже витратив на боротьбу з коронавірусом $10 мільярдів

Також влада планує знизити вартість оренди житла та зменшити податки на доходи й майно для мешканців Гонконгу.

Чим особливий Гонконг

Гонконг — особливий адміністративний район Китаю, один із фінансових центрів світу, колишня британська колонія. Після закінчення Другої світової війни Гонконг належав Великій Британії, але у 1984 році Лондон зобов’язався передати Гонконг Пекіну за умов, що острів збереже економічну незалежність і капіталістичний устрій. У 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, відтоді вони існують за формулою «одна країна — дві системи».

Раніше повідомлялося

  • На боротьбу з коронавірусом станом на 8 лютого всі рівні виконавчої влади виділили загалом 71,85 млрд юанів ($10,3 млрд). 
  • Обмеження свободи пересування в деяких італійських регіонах через поширення коронавіруса може значно погіршити ділову активність всієї Європи. У самій Італії може початися рецесія.

Читайте також: Китайський вірус. Звідки взявся і як не захворіти