Таку думку в коментарі «Мінфіну» висловив керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

«Італія дуже значима для Європи, щоб ігнорувати те, що відбувається. Блокування пересування в деяких районах може значно погіршити ділову активність не тільки Італії, але і всього європейського регіону. Всі розуміють, що страждає не тільки туристичний бізнес, але, в першу чергу, споживчий сектор, який традиційно виступає драйвером зростання. Споживчий сектор може натиснути на виробничий сектор», — пояснив він.

Читайте також: Золото подорожчало до максимуму за останні 7 років. Причина — коронавірус

На думку Андрія Шевчишина, Італія ризикує зануритися в рецесію. Враховуючи поширення вірусу, під тиском буде вся Європа.

Що будуть робити

Щоб підтримати ліквідність ринків, що перебувають у стані паніки, до ситуації змушений буде підключиться європейський Центробанк, вважає Андрій Шевчишин.

Як відзначає аналітик Альпарі Максим Пархоменко, поки не ясно, які заходи будуть робити уряди для зниження негативних наслідків від вірусу, оскільки поки не ясні темпи поширення і лікування нової хвороби в Європі.

Читайте також: Коронавірус може скоротити інвестиції в Україну — Світовий банк

У той же час експерт не очікує, що коронавірус суттєво вплине на курс євро. «Курс більшою мірою буде залежати від дії центробанків і їх монетарних політик», — пояснює він.

Як поширюється коронавірус

За станом на 25 лютого, коронавірусом в Італії заразилися 272 людини. З них 206 в регіоні Ломбардія, 38 — в Венето, 21 — в Емілія Романія, по 3 — у П'ємонті і Римі і ще по 1 — у Больцано і Трентіно. Також відомо про 7 смертельних випадків.