1) Початок основних обсягів відшкодувань ПДВ. Часть клієнтів-експортерів намагатиметься притримувати валюту до надходження коштів від держави і цим знизить обсяги пропозиції;

2) Завтрашній аукціон з розміщення ОВДП. Пропонуються облігації на 70 днів, 511 днів, 679 і 2646 днів. «Фішка» аукціону в тому, що в цей раз не оголошуються обсяги розміщення цих паперів. Це скоріше — плюс для гривні та валютного ринку, тому що у разі, якщо інвестори і Мінфін України «зійдуться» по прибутковості цих облігацій — пропозиція валюти може збільшиться.

Але є і «мінус» — ті ж самі нерезиденти ще мають гривню від попередніх погашень ОВДП та можуть просто багато в чому «перевкласти» ці ресурси без додаткового заводу валюти в країну;

3) Психологічний — паніка в Італії у зв'язку з коронавірусом порядком нервує міжнародні ринки та «б'є» по євро. В цьому випадку, більш привабливим для інвесторів і спекулянтів виглядає долар, що може призвести до валютних ралі по парі євро / долар на міжнародних майданчиках і опосередковано відіб'ється на гривні.

За прогнозами «Мінфіну» 24 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $ 220-250 млн при укладанні до 550-630 угод.
Спекулянти продовжать працювати у форматі «в дві сторони», але при щонайменшій можливості намагатимуться покачати курс протягом дня, підлаштовуючись під дії великих учасників ринку.

 Максимальні відсоткові ставки за депозитами в доларах

НБУ по можливості буде скуповувати долар на торгах, що частково може підтримувати котирування американської валюти навіть у випадку ситуативного зростання її пропозиції перед аукціоном.

За прогнозами «Мінфіну» 24 лютого коридор по долару буде у межах 24,35-24,55 гривень із залежністю ринку від дій великих гравців та нерезидентів, які бажають взяти участь у завтрашньому аукціоні з розміщення ОВДП.

 «Мінфін» рекомендує — дивіться валютні прогнози Олексія Козирєва

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс в банках на 10 ранку: прийом 24,25-24,38 і продаж 24,42-24,55 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,25-24,30 гривень та продаж 24,35- 24,45.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram