Але обрати «свого» лікаря не так просто, як здається на перший погляд. Незважаючи на велику кількість пропозицій і реклами, яка «запрошує», людина часто просто не знає, куди йому звернутися.

Старий перевірений метод — «сарафанне радіо» — спрацьовує далеко не завжди. Більш сучасний спосіб пошуку інформації — всесильний Google — вимагає часу і критичного підходу. В результаті є ризик потрапити «не до того» лікаря або, як мінімум, переплатити за послугу.

Більш зручний і ефективний спосіб підбору клініки і лікаря — спеціалізовані інтернет-ресурси — так звані лідогенератори. На них зібрано інформацію про клініки, лікарів, ціни на послуги. Користувачам залишається тільки обрати оптимальний варіант.

Наприклад, в базі likarni.com зібрані дані про 10 тисяч лікарів і 2,5 тисячі клінік фактично у всій країні. Ресурс покриває 36 міст України. Інформація постійно поповнюється — до проекту приєднується все більше медичних установ.

Користуватися такою системою пошуку легко і зручно. Наприклад, якщо потрібно пройти діагностику, — варто просто обрати потрібні дослідження (в переліку їх — кілька десятків) у відповідному блоці меню. Тут же ви знайдете розгорнутий опис суті дослідження і діапазон цін за ринком. А також інформацію, в яких саме клініках можна пройти дане обстеження і скільки це буде коштувати в конкретному медзакладі. Тобто можна швидко обрати найбільш зручний для вас за місцем розташування і вартістю варіант, і відразу ж — онлайн — записатися на прийом.

Тут же можна побачити, як оцінили медустанову інші пацієнти. Кожній клініці дана оцінка в балах за результатами відгуків користувачів ресурсу.

Така ж система — за лікарями різної спеціалізації. Зібрано досьє на кожного лікаря, в якому зазначені його професійні досягнення, досвід роботи, вартість консультації. Точно так само можна відразу записатися на прийом до обраного фахівця. Наприклад, в базі likarni.com — дані про понад 170 гастроентерологів, близько 480 гінекологів, 255 дерматологів, 252 неврологів тощо.

Можна задати певні критерії пошуку, скажімо, переглянути інформацію тільки про кандидатів і докторів наук, знайти дитячих лікарів, викликати лікаря додому, зробити вибірку за вартістю прийому, розташуванням тощо.

Якщо для вас важливе ім'я клініки, можна обирати за типом медустанов. На likarni.com є докладний опис їх спеціалізації, переліку послуг, цін тощо. Плюс — тут можна подивитися оцінки користувачів і про саму клініку, і про працюючих там лікарів. Наприклад, тільки по Києву тут зібрані докладні дані про більш ніж 500 приватних клінік.

Окремо можна переглянути, які акції на даний момент пропонує та чи інша медустанова. Цей розділ допомагає не тільки отримати потрібну послугу, але ще й заощадити.

Дуже важливо, що likarni.com — безкоштовний для пацієнтів сервіс. Ніякої комісії за запис до лікаря платити не потрібно.

Вся інформація, розміщена на ресурсі, ретельно перевіряється і постійно оновлюється, тому рейтингу клінік і лікарів можна довіряти.

Є й свого роду «бонус» для користувачів — добірка інформації про різні захворювання і медичні статті, які допоможуть зрозуміти, як потрібно дбати про своє здоров'я.

likarni.com може стати справжньою знахідкою не тільки для пацієнтів, але й для самих медиків. Адже для клініки і докторів знайти «свого» пацієнта не менш важливо, ніж для кожного з нас — «свого» лікаря.