Що обговорювали на зустрічі

За словами Шапрана, учасники зустрічі обговорили широке коло питань: від нормативного забезпечення облікової політики НБУ до оцінки грошово-кредитної політики.

«У мене залишилося приємне враження від спілкування з представниками МВФ. Було видно, що вони приїхали справді допомогти Україні і зацікавлені в тому, щоб економіка країни розвивалася за найкращим сценарієм», — додав Шапран.

Читайте також: В МВФ описали три сценарії розвитку економіки України

Що відомо про візит місії в Україну

Нагадаємо, експерти ключового кредитора України — МВФ — приступили до роботи у Києві 20 лютого.

Вони прибули до Києва для того, щоб обговорити з українською владою прискорення зростання економіки і забезпечення стабільності.

Україна і МВФ в грудні 2019 року досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування в обсязі $5,5 млрд.

Читайте також: Скільки Україна повинна виплатити МВФ цього року (графік виплат)

Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точна дата затвердження поки не відома. Для цього Україна має виконати ряд умов.

Нагадаємо

  • Нова програма МВФ передбачає нові реформи і продовження вже розпочатих. Для отримання першого траншу Україна повинна виконати ряд попередніх дій. Серед важливих для МВФ пунктів: запуск ринку землі та захист неплатоспроможних банків від повернення недобросовісним ексакціонерам.
  • Україна повинна виплатити Міжнародному валютному фонду близько $1,4 млрд у 2020 році.