Що відомо про криптогривню

Криптогривня створена на блокчейні Ethereum, підтримує стандарти ERC20 і ERC865. Перша емісія становить 1 000 000 токенів UAX.

«Для підтримки стабільності і забезпеченості токена UAX ми застосовуємо метод, що дозволяє підтримувати єдине резервне співвідношення між токеном криптовалюти UAX і пов'язаних з ним активів у фіатній валюті. Цей метод отримав назву Proof-of-Reserve або „доказ резерву“, — зазначили розробники.

Читайте також: Смолій розповів, коли Нацбанк планує випустити електронну гривню

Зараз стейблкоїн знаходиться у фазі відкритого бета-тестування. Бета-тест триватиме до 20 березня. В цей період буде проводитися робота з партнерами та обмеженим колом користувачів криптобиржі Kuna.io.

Токен UAX вже інтегрований на платформі Kuna.io, у гаманцях Paytomat і Trustee Wallet. Користувачі також зможуть зберігати токен UAX на будь-якому гаманці з підтримкою токенів, створених на блокчейні Ethereum.

Наголошується, що токен UAX не має відношення до е-гривні, випуск якої планує Нацбанк.

Раніше повідомлялося

  • Національний банк України готовий випустити електронні гроші. Однак спочатку там прагнуть переконатися, що це не порушить тенденції до повільного зростання цін в Україні.
  • У вересні минулого року стало відомо, що в Україні хочуть легалізувати криптовалюту. У Міністерстві цифрової трансформації заявили, що „криптовалюти зараз в Україні не заборонені, але і офіційного статусу у них немає“.
  • У січні міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що операції з криптовалютами підлягатимуть фінмоніторингу.