Прогнози фінансистів

Компанії Aberdeen Asset Management і Pinebridge Investments очікують подальшого ослаблення єдиної європейської валюти. Причина в тому, що збережуться чинники, які підштовхнули євро до 34-місячного мінімуму по відношенню до долара.

«Навіть після того, як стихнуть побоювання щодо коронавірусу та економічні наслідки епідемії в Китаї будуть сповна враховані в котируваннях. Євро все одно буде непросто в умовах погоні інвесторів за прибутковістю та привабливістю долара як захисного активу», – пише видання.

Читайте також: Золото подорожчало до максимуму за останні 7 років. Причина — коронавірус

Зазначається також, що негативні ставки Європейського центробанку та викуп регулятором корпоративних бондів на внутрішньому ринку штовхають європейських інвесторів в облігації країн, що розвиваються, у євро і доларові активи з позитивною прибутковістю.

Актуальний валютний прогноз від Олексія Козирєва — на youtube «Мінфіну»

Прогнози українських банкірів

Банкіри і аналітики прогнозують збереження курсу гривні на рівні 24,3-24,8 грн/$ у березні.

«Лютий на валютному ринку проходить досить спокійно. Ми бачимо невеликі коливання долара в межах 10 копійок. Головним маркет-мейкером на ринку, як і раніше, є Нацбанк, який постійно згладжує різкі коливання в будь-яку сторону», — прокоментував Ярослав Кабін, директор департаменту казначейства Ідея Банку.

Читайте також: Яким буде курс гривні на кінець року. Прогнози бізнесу

На думку банкірів, традиційний весняний приплив валюти з боку аграріїв, найімовірніше, збережеться.