Що відомо про стартап

Revolut — фінтех-компанія зі штаб-квартирою в Лондоні. Онлайн-банк Revolut з'явився у 2015 році. Це один з найуспішніших фінтех-проектів в Європі.

Компанія має ліцензію на відкриття та обслуговування рахунків, на валютно-обмінні операції. Серед додаткових продуктів — страхування, торгівля криптовалютами та інше.

Revolut зручно користуватися тим, хто багато подорожує і знімає гроші в банкоматах різних країн світу або купує товари онлайн на Amazon або eBay. Всі транзакції до €200 на місяць безкоштовні, далі стягується комісія в 2 %.
Зараз у компанії близько 8 млн клієнтів у всьому світі. За заявами представників Revolut, загальна сума на депозитах клієнтів становить $8 млрд.

Мільйонні інвестиції

Revolut — найбільш швидкозростаюча компанія-єдиноріг в Європі. У жовтні 2017 року оцінка вартості компанії зросла з $350 млн до $421 млн, а в 2018-му — до $1,7 млрд.

У лютому 2020 року банк залучив $500 млн завдяки продажам нових акцій. Після завершення раунду його оцінили в $6 млрд.

Нова оцінка Revolut у п'ять разів більше, ніж у промислового гіганта Royal Bank of Scotland.

Запуск в Україні

У жовтні 2019 року стало відомо про вихід Revolut на український ринок і на ринки більш ніж 20 країн. Серед них Австралія, Бразилія, Канада, Японія, Гонконг, Росія, Сінгапур, США, Україна та інші.

Запуск в Україні планували до 2020 року. Зараз на сайті вже доступне введення українського номера для відкриття рахунку, однак після введення з'являється повідомлення: «Вибачте, Revolut в даний час доступний тільки для жителів європейського економічного простору. Ми розширимось у всьому світі дуже скоро!»